De dakgoot schoonmaken is een klus wat vaak wordt vergeten, maar het is zeker niet onbelangrijk. Als je goten niet meer of niet meer goed doorstromen kun je overstromingen of zelfs lekkages krijgen. Maak hem daarom minimaal één keer per jaar goed schoon. Op plekken waar veel bomen zijn adviseren wij zelfs eens per 6 maanden de dakgoten schoon te maken.

Hoe vaak moet ik de dakgoot schoonmaken?

Eigenlijk is hier al antwoord op gegeven. Een dakgoot schoonmaken doe je het best aan het einde van de herfst of aan het begin van de lente. Als het langer dan 1 jaar geleden is kun je dit het beste direct doen, om problemen te voorkomen. Vooral in de herfst zullen de goten door vallend blad en takjes snel vies worden. Hoevaak je echt moet schoonmaken nodig is hangt natuurlijk af van waar je woont. Over het algemeen is één maal per jaar schoonmaken genoeg. Maar woon je op een plek met veel bomen of veel vogels? Dan kan het nodig zijn de goten twee keer per jaar schoon te maken.

Waarom dakgoten schoonmaken?

Door het jaar heen kan er veel viezigheid in de goten terechtkomen: bladeren, takjes, mos en vuil zijn vaak de grootste boosdoeners. Elk huis heeft meerdere dakgoten die het regenwater dat op je dak terechtkomt afvoeren via de regenpijp.  Als het vuil zich ophoopt kan het hemelwater niet goed meer worden afgevoerd waardoor er verstoppingen en lekkages kunnen ontstaan. Het water blijft op het dak liggen, stroomt op ongewenste plaatsen naar beneden of gaat door het dak lekken. Wanneer je dit wilt voorkomen kun je het beste minimaal 1x per jaar de dakgoten laten schoonmaken.

Interesse in het schoonmaken van uw dakgoten?

Dakrenovatie Expert heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van het schoonmaken van dakgoten. Bang dat de dakgoot voor ons te lastig te bereiken is? Geen probleem. Door onze uitrusting en ervaring kunnen wij elk dag en elke hoogte aan. Neem hiervoor contact met ons op of lees meer informatie op de pagina Dakgoten Schoonmaken.