BEL ONS
030 227 0795
E-MAIL
info@dakrenovatie-expert.nl
ADRES
Reactorweg 17, 3542 AD Utrecht
OPENINGSTIJDEN
24/7 Bereikbaar

Schoorsteenrenovatie

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn, hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd.

Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging. Dakrenovatie Expert heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van schoorsteenrenovatie, schoorsteen vernieuwen en schoorsteenvegen.

SCHOORSTEEN RENOVEREN OF VERNIEUWEN?

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Bij hakken of uitbreken van de voegen komt het nogal eens voor dat er behoorlijke schade wordt aangericht aan het metselwerk van de schoorsteen door de krachten die hierdoor op de schoorsteen worden uitgeoefend. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen, kan uw schoorsteen weer vele jaren mee.

Dienst Prijs
Schoorsteen renovatie Op aanvraag

Kanalen die onvoldoende functioneren verhogen de kans op vergiftiging (koolmonoxide) en schoorsteenbrand( waarbij dus aangekoekte roet en teerresten ontbranden) Ook kunnen slecht onderhouden rookkanalen klachten geven aan de luchtwegen als gevolg van schimmels of bacterien in de pijp.

Lood wordt door de jaren heen dunner en kan op den duur scheuren. Door het lood is de overgang tussen schoorsteen en dak waterdicht, als het lood scheurt ontstaat er dus lekkage. Ook het voegwerk van een schoorsteen kan beschadigd raken, waardoor het onderliggende metselwerk broos wordt. Stenen kunnen dan losraken. Zoiets wilt u natuurlijk voorkomen. Laat daarom uw schoorsteen renoveren..

Fase 1: uithakken voegwerk

Zonder de schoorsteen te beschadigen, hakken onze specialisten het bestaande voegwerk uit zodat het plaats maakt voor het nieuwe voegwerk.

Fase 2: schoorsteenreiniging

Na het verwijderen van het voegwerk, wordt de schoorsteen grondig schoongemaakt. Dit kan door middel van sandwashing of spuiten onder hoge druk.

Fase 3: vervanging lood en nieuw voegwerk

Onze specialisten inspecteren het lood en vervangen het indien nodig. Hierna brengen ze de nieuwe voegen aan.

Fase 4: impregneren

Als laatste impregneren we de gehele schoorsteen. Hierdoor heeft vocht geen grip meer op de stenen en blijft de schoorsteen veel langer schoon. Uw schoorsteen kan er weer tientallen jaren tegenaan.


Meer informatie ontvangen? (Binnen 1 dag contact!)

  Naam:(verplicht)

  E-mail: (verplicht)

  Telefoonnummer: (verplicht)

  Woonplaats: (verplicht)

  Specifiek interesse in:

  Eventuele toelichting/vragen

  [thememove_icon icon_fontawesome=”fa fa-users” font_size=”26″ font_color=”#111111″]

  Een afspraak maken of uw vragen stellen?

  Neem direct contact op met de dakspecialist en krijg een van onze specialisten aan de lijn.

  [thememove_button text=”NEEM CONTACT OP” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.dakrenovatie-expert.nl%2Fcontact%2F|title:Contact%20opnemen|”]
  WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright 2019 - Gebouwd door Online Bazen
  Call Now ButtonBel ons direct!